ΠΕΡΙΟΧΗ, ΝΥΔΡΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Περιοχή και πρόσβαση

Το “San Lazzaro Apartments” βρίσκεται στο Νυδρί της Λευκάδας, 200 μέτρα μακριά από το κέντρο, στην καταπράσινη περιοχή του Περιγιαλίου.

Στην είσοδο του χωριού Νυδρί θα συναντήσετε μια διασταύρωση όπου θα ακολουθήσετε την δεξιά κατεύθυνση προς την περιφερειακή οδό (υπάρχει πινακίδα που γράφει προς Βασιλική) έπειτα απο 200 μέτρα απο την διασταύρωση στα δεξιά σας υπάρχει πινακίδα με το όνομα του καταλύματος (San Lazzaro), εκεί στρίβετε και σε λίγα μέτρα φτάνετε στα διαμερίσματα San Lazzaro.

Το συγκρότημα βρίσκεται 100 μέτρα από την θάλλασσα. Τα διαμερίσματα είναι εύκολα προσβάσιμα οδικώς και διαθέτουν πάρκινγκ για τους επισκέπτες τους ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη μετακίνηση τους.

 

Νυδρί Λευκάδας

Από την πόλη της Λευκάδας κατευθυνόμαστε προς Νυδρί – Βασιλική.
Περνάμε διαδοχικά τα χωριά Καλλιγόνι, Καρυώτες, Λυγιά, Νικιάνα, Περιγιάλι και φτάνουμε στο Νυδρί. Πρόκειται για το πιο κοσμοπολίτικο μέρος του νησιού. Γραφικό ψαροχώρι στο παρελθόν, σήμερα είναι ο προορισμός της μεγαλύτερης μερίδας των τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Διαθέτει πολλά εστιατόρια και μπαρ και δίνει στους παραθεριστές τη δυνατότητα να κάνουν θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και να επισκεφτούν τα νησάκια του κόλπου, καθώς και την Ιθάκη και την Κεφαλονιά.
Μπροστά στο Νυδρί, μέσα στον κόλπο, αναδύονται τα όμορφα «Πριγκιποννήσια» που το ένα δίπλα στο άλλο και μαζί με τη χερσόνησο της Αγίας Κυριακής δεξιά, δημιουργούν ένα υπέροχο νησιώτικο σύμπλεγμα, κάτι σαν φιόρδ. Αξίζει να τα επισκεφτείτε. Στο λιμάνι μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα από τα πολλά καραβάκια που εκτελούν ημερήσιες κρουαζιέρες ή να νοικιάσετε ένα μικρό βαρκάκι ή ταχύπλοο και να τα εξερευνήσετε μόνοι σας. Πιο κοντινά στο Νυδρί, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, είναι τα νησάκια Σπάρτη, Χελώνι, Μαδουρή, Σκορπίδι, Σκορπιός.
Το καθένα έχει τη δική του ιστορία. Το νησάκι Σπάρτη το αγόρασε ο Ωνάσης το 1963 από την αρχοντική οικογένεια Σταύρου, την παλιότερη του νησιού. Δίπλα στη Σπάρτη, κοντά στη στεριά, το μικρό στρογγυλό βραχώδες νησάκι που είναι κατάφυτο από ελιές λέγεται Χελωνάκι.Πολύ κοντά, επίσης, βρίσκεται το νησάκι Μαδουρή που ανήκει από τις αρχές του 19ου αιώνα στην οικογένεια Βαλαωρίτη. Δύο χιλιόμετρα από το Νυδρί, πιο πίσω από τη Μαδουρή, βρίσκεται το πιο γνωστό από τα νησάκια, ο Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση. Αγόρασε το νησί το 1963 και από τότε φιγουράρει σε όλα τα περιοδικά και τις εφημερίδες του κόσμου αφού φιλοξένησε το jet set όλου του πλανήτη.
Βόρεια του Σκορπιού, βρίσκεται το νησάκι Σκορπίδι, ιδιοκτησίας Λιβανού.

(πηγή : www.lefkadaslowguide.gr)